Vägarna underhålls av föreningen. Vägarna i området är belagda med oljegrus och är känslig för tung trafik.

Vägdiken är formellt föreningens ansvar och de underhålls genom klippning, normalt en gång per år och under juni eller juli månad. Vägar och vägdiken är oftast det som besökande först ser. Styrelsen uppmanar därför alla boende att kontinuerligt klippa gräset sommartid och att hålla infart och vägdiken rena och snygga. Det ger ett trevligt intryck och det tjänar vi alla på.

 

Hastigheten på samtliga våra vägar är begränsad till 30 km/tim

 

Riksförbundet Enskilda Vägar (REV) är föreningen medlem i för att få idéer, tips och råd. Via vårt medlemskap har vi också en försäkring.

 

Till dig som ska Bygga om, Bygga nytt eller göra Markarbeten!

På grund av tidigare vägskador ska alla som Bygger om, Bygger nytt eller gör större Markarbeten alltid kontakta styrelsen via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Detta för att göra en gemensam vägbesiktning så ingen beskylls för att ha åsamkat skador på föreningens vägar och mark. Läs gärna mer under fliken "Dokument", "Dokument" och filerna "Vägar tar stryk 1 och 2", "Rätten till slitageersättning 1-3" och "Avtal om slitageersättning" samt "Slitageavgift väg Sundsta samfällighet". Välkommen att höra av dig med frågor!

Styrelsen hoppas att vi alla hjälps åt i sommar med att hålla våra diken öppna. Förutom att det är väldigt vackert med fina diken så kommer det att hjälpa oss att spara kostnader för dyra lagningar av vägtrummor och vägbeläggningar i framtiden.

Området som måste hållas öppet är 2 m från vägkanten och 4,6 m rakt upp i luften. Inom detta område får det inte finnas träd, buskar, högt gräs och likande. Godkänt är en planterad häck men då får den inte vara högre än 80 cm.

Allt arbete som vi inte hjälps åt att fixa måste vi ta in entreprenörer för att göra med höjda årsavgifter som resultat.