När det blir ett ägarbyte av en fastighet i området är det viktigt att styrelsen så snart som möjligt får en anmälan om detta. Fyll i blanketten (ägare och säljare kan fylla i varsin blankett) och posta eller lägg den i föreningens brevlåda nr: 120 vid korsningen Golfvägen/ Malstavägen.

Ägarbytesblankett

Kontakt email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Större delen av husägarna är fritidsboende och det flesta utnyttjar sina hus ofta och tillbringar långa tider här. Den låga omsättningen av husägare i området visar att trivselfaktorn är hög.

Ett 30-tal tomtägare är fastboende inom området och det blir fler och fler vilket vi ser som mycket positivt. Att det finns åretruntboende ger en trygghet som vi alla har glädje av.

Området består av 43 ha skogs och ängsmark och är bebyggt med 120 fritidshus varav ca. 30 st nyttjas som åretrunt boende.

Tomterna varierar från 1 800 m2 till 2 000 m2 förutom några tomter som fanns innan fritidshusområdet bildades varav 4 stycken är gamla torp, som Brötslund, Eklund, Krontorpet och Norrtorpet.

Området består av 1 km strand till den natursköna Lommaren, där vi har ett fint fiskevatten samt badplats och båtbryggor. I området finns sköna promenadstigar genom skog och ängar med vacker natur och ett flertal fornminnen.

Svamp och bärställen finns inom området liksom i intill liggande marker. Närheten till Norrtälje möjliggör en behaglig roddtur för att komma in och handla.

Föreningen har 120 andelar där medlemmarna gemensamt, via styrelsen, ansvarar för underhåll av vägar, vattenverk, brunnar och övriga gemensamhetsanläggningar. Många medlemmar gör ett fantastiskt fint jobb med t ex gräsklippning, vassröjning, hålla undan sly etc. och det bidrar förstås i stor grad till att vi kan bibehålla ett trivsamt område till en rimlig kostnad.

Underkategorier