Hoppas alla har fått varit friska i dessa omtumlande tider.

Förra hösten så hade vi ett informationsmöte avseende föreningens möjligheter till att bygga en gemensam avloppslösning, för samfälligheten, som samtidigt skulle kunna ge oss renat avloppsvatten i retur att kunna vattna våra trädgårdar och köksland med. Detta bland annat som en del i att hålla nere vår totala vattenförbrukning i området. Denna möjlighet har aktualiserats ytterligare eftersom samfällighetens försök att hitta mer färskvatten resulterat i att vi fått upp saltvatten i vår nyborrade brunn, på Golfvägen, som nu är avstängd.

På grund av Coronapandemin så har projektplanerna legat på is men styrelsen önskar nu bjuda in till fortsatta diskussioner. Vi följer Folkhälsomyndighetens dagsaktuella riktlinjer med social distansering.

Inbjudan till informationsmöte i vatten och avloppsfrågan i Sundsta Samfällighet:

När:                    Söndag den 11 oktober kl 10:00

Plats:                  Campus Roslagen, Aulan Havet, Astrid Lindgrens gata 2 A, Norrtälje

Anmälan:            Via mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

                          Via SMS till Lena Ljungehed, 0707-58 44 58

Lokalen tar upp till 250 personer så vi kan säkerställa social distansering för allas bästa. Vi har även säkerställt att kunna dela upp informationsmötet i flera omgångar under dagen om det skulle behövas. Återkommer i så fall om detta.

Agenda:

  1. Hur säkerställer vi långsiktigt god tillgång av dricks- och hushållsvatten?
  2. Vilka möjligheter finns det att tillgodose medlemmarna med bevattningsvatten?
  3. Hur kan vi långsiktigt hållbart minska utsläppen av kväve, fosfor och smittsamma ämnen i vår gemensamma natur?

Inbjudna talare från kommunen och Vatteninfo kommer att delta.

Varmt välkomna!

Styrelsen

Vi träffas i hörnet Aftonsolsvägen och Sjöbrisvägen.

Klä dig för att släpa ris och tag med verktyg för slyröjning. Du som har en slyröjare, tag gärna med den!

Avslutas med korvgrillning kl 13:00 vid vattenverket, mellan Sjöbrisvägen 40 och 42. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och håller avstånd. Tänk på att respektera det, vuxen som barn!

Varmt välkomna!

Styrelsen

Just nu har vi toppnotering på vattenförbrukningen och tvingas därför till att förbjuda all bevattning med slang av gräsmattor, buskar och träd! Detta för att garantera vatten till dryck och matlagning. Fortsätter vi det stora vattenuttaget så är risken att vi får saltvatteninträngningar i våra brunnar. Det medför att brunnen i så fall blir otjänlig och vi har då inget vatten alls att dricka eller laga mat med. Tänk också på att snåla med vatten för tvätt och dusch.

Förbudet gäller tills annat meddelas!

Styrelsen

Tyvärr så tvingas Festkomittén i år att ställa in festligheterna eftersom de rimmar illa med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi får hoppas att vi kan ta igen detta kommande midsommaraftnar.

Logga in för att läsa!