Vi har idag haft ett extra styrelsemöte med deltagare från vattengruppen för att gå igenom bakgrund, åtgärder och planer framåt.

Vi har fått preliminära provsvar från i torsdags ,4 juli, och källan är hittad. Tarmbakterierna kommer från sjövattnet. Därför är sjövattnet avstängt igen. Vattnet från vattenverket och skogsbrunnen är utan anmärkning.

Den ökande cirkuleringen av vattnet, som vi satte in som åtgärd redan vid midsommarhelgen när vi fick första preliminära resultatet, via uv-lampan har hjälpt. Tidigare var det 4 cfu/100 ml vatten, nu är vi nere på 1 cfu/100 ml vatten. Det finns alltså fortfarande koliforma bakterier på utgående vatten.

Även om sjövattnet är avstängt så kan det finnas kvar bakterier i ledningarna och vattnet för dryck och förtäring ska fortsatt kokas innan intag.
Plan framåt är fortsatt kontakt med leverantörer och GemVA för att undersöka vidare hur vi kan få bort resterande bakterier, beroende på omfattning.

Bevattningsförbud!

Oavsett vad klockan är eller om grannar ser, tänk på att det är bevattningsförbud. Tänk även generellt på vad vattnet används till och hur.

Passa på att samla in vatten när det regnar så kan det vattnet gå till eventuella odlingar och plantor.

Det har varit problem med kanadagäss och koliforma bakterier vid Lommarbadet men det föreligger inget badförbud i Lommaren. Vattenprover därifrån visar att vattnet är tjänligt med anmärkning. Har du frågor kring Lommarbadet kan du kontakta Norrtälje kommun.

Vi återkommer med mer information så fort vi har den. Har ni frågor kan ni antingen ringa Cecilia 0705791101 eller mejla in till styrelsen på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hälsningar styrelsen